Γλυκάκι με φραουλίτσες κανείς?? μιαμ μιαμ!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 Kg σφολιάτα καταψυγμένη
- 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
- και λίγη σαντιγύ για το γαρνίρισμα
Για την σάλτσα της φράουλας
- 400gr φράουλες
- 3/4 της κούπας νερό
- 1 1/2 κουταλιά σούπας κορν φλαουρ
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 1& 1/4 της κούπας γάλα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2,5 κουταλιές αλέυρι
- 1,5 κουταλιά κόρν φλάουρ
- ελάχιστο αλάτι
- 2 κρόκους ελαφρά χτυπημένους
- λίγη βανίλια
- 1/2 κούπα σαντιγύ
Πως το κάνουμε:
- Απλώνουμε το φύλο σε βουτυρωμένο ταψι και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε τετραγωνάκια 5εκ.
- Ψήνουμε τις χωρισμένες σε τετραγωνάκια σφολιάτες σε φουρνο με αέρα στους 250°C για 10 λεπτά για να φουσκώσουν. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 150°C και αφήστε να στεγνώσουν για 30 έως 35 λεπτά ώσπου να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Κρέμα- Βράστε το γάλα ανακατέψτε σε μικρή βαθουλή κατσαρόλα την ζάχαρη, το αλέυρι, το φλάουρ και το αλάτι.
- Ανακατέυοντας ζωηρά ρίξτε το καυτό γάλα, βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Ρίξτε λίγη κρέμα στους χτυπημένους κρόκους, ανακατέψτε καλά και αδειάστε την στην υπόλοιπη κρέμα.
- Ανακατευοντας συνεχώς βράζουμε για 4 λεπτά ακόμη. Κατεβάζουμε και ρίχνουμε την βανίλια. Όταν κρυώσει η κρέμα τελείως βάζουμε μισή κούπα σαντιγύ.
Σάλτσα φράουλας- Διαλέγουμε μερικές φράουλες γερές για την διακόσμηση και βράζουμε τις υπόλοιπες με το νερό για 10 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί, το μετράμε έτσι ώστε να είναι μια κούπα αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό.
- Ανακατέυουμε σε μικρή κατσαρόλα το κορν φλάουρ με την ζάχαρη. Ρίχνουμε το ζουμί από τις φράουλες και τον χυμό λεμονιού
- Βράζουμε ανακατεύοντας ώσπου να πήξει και να γίνει μια διαυγής σάλτσα
Μιλφέιγ
- Ενώνουμε τα σφολιατάκια ανά τρία με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
- Γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγύ και φετάκια φράουλας.
- Συνοδεύουμε με σάλτσα φράουλας.
Πηγή : Sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου