Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Γλυκάκι με φραουλίτσες κανείς?? μιαμ μιαμ!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 Kg σφολιάτα καταψυγμένη
  • 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
  • και λίγη σαντιγύ για το γαρνίρισμα

Για την σάλτσα της φράουλας
  • 400gr φράουλες
  • 3/4 της κούπας νερό
  • 1 1/2 κουταλιά σούπας κορν φλαουρ
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 1& 1/4 της κούπας γάλα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2,5 κουταλιές αλέυρι
  • 1,5 κουταλιά κόρν φλάουρ
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 κρόκους ελαφρά χτυπημένους
  • λίγη βανίλια
  • 1/2 κούπα σαντιγύ

Πως το κάνουμε:

  1. Απλώνουμε το φύλο σε βουτυρωμένο ταψι και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε τετραγωνάκια 5εκ.
  2. Ψήνουμε τις χωρισμένες σε τετραγωνάκια σφολιάτες σε φουρνο με αέρα στους 250°C για 10 λεπτά για να φουσκώσουν. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 150°C και αφήστε να στεγνώσουν για 30 έως 35 λεπτά ώσπου να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Κρέμα
  1. Βράστε το γάλα ανακατέψτε σε μικρή βαθουλή κατσαρόλα την ζάχαρη, το αλέυρι, το φλάουρ και το αλάτι.
  2. Ανακατέυοντας ζωηρά ρίξτε το καυτό γάλα, βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  3. Ρίξτε λίγη κρέμα στους χτυπημένους κρόκους, ανακατέψτε καλά και αδειάστε την στην υπόλοιπη κρέμα.
  4. Ανακατευοντας συνεχώς βράζουμε για 4 λεπτά ακόμη. Κατεβάζουμε και ρίχνουμε την βανίλια. Όταν κρυώσει η κρέμα τελείως βάζουμε μισή κούπα σαντιγύ.
Σάλτσα φράουλας
  1. Διαλέγουμε μερικές φράουλες γερές για την διακόσμηση και βράζουμε τις υπόλοιπες με το νερό για 10 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί, το μετράμε έτσι ώστε να είναι μια κούπα αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό.
  3. Ανακατέυουμε σε μικρή κατσαρόλα το κορν φλάουρ με την ζάχαρη. Ρίχνουμε το ζουμί από τις φράουλες και τον χυμό λεμονιού
  4. Βράζουμε ανακατεύοντας ώσπου να πήξει και να γίνει μια διαυγής σάλτσα
Μιλφέιγ
  1. Ενώνουμε τα σφολιατάκια ανά τρία με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  2. Γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγύ και φετάκια φράουλας.
  3. Συνοδεύουμε με σάλτσα φράουλας.
Πηγή : Sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου